Repertoriu


1. "MUNTE" - dans din zona Banatului de munte, care prin ritmurile lui alerte, prin tumultul creat de învârtirile continui ale fetelor pe sub bratele baietilor, prin vigoarea miscarilor specific barbatesti, reda temperamentul aprins al locuitorilor de la munte.

Munte 1
Munte 2 Munte 3  

2. "MOLDOVA" - dans din zona de nord-est a tarii. De la început pâna la sfârsit dansul este colorat de strigaturile variate tematic: de îndemn la joc, satirice si lirice.

Moldova 1
Moldova 2 Moldova 3  

3. "SES" - dans din câmpia Banatului, caracterizat printr-o desfasurare mai larga în spatiu, însotite de miscari line.
Ses 1
Ses 2 Ses 3  

4. "BRÂURI" - dans barbatesc din zona de munte a Banatului, dansuri de pastori care s-au pastrat pâna în zilele noastre, cele mai reprezentative constituind suita careia îi da viata scenica grupul nostru.
Briuri 1
Briuri 2 Briuri 3  

5. "ARDELENE" - dans din Valea Almajului, regiune situata situata în sudul Banatului
Ardelene 1
Ardelene 2    

6. "NASAUD" - dans din podisul Transilvaniei, un continuu dialog între jocul calm si gratios al fetelor si elanul deslantuit al baietilor care-si etaleaza maiestria.
Nasaud 2
Nasaud 3 Nasaud 4  

7. "IEDERA" - dans din centrul Banatului, remarcabil prin momentele executate de un baiat cu doua fete
Iedera 1
Iedera 2    

8. "CALUS" - un dans foarte faimos în România. Dans din Muntenia executat numai de baieti, calusul se deruleaza extrem de spectaculos, cu lovituri ale calcâielor, batai apasate în pamânt, sarituri în aer, strigaturi.
Calus 1
Calus 2    

9. "VALEA TIMISULUI" - dans de pe Valea Timisului, regiune situata în zona de munte a Banatului, caracterizata prin ritmul alert al piruetelor precum si prin vigoarea miscarilor specifice baietilor.
Valea Timisului 1
Valea Timisului 2 Valea Timisului 3  

10. "OAS" - dans provenind din nordul tarii, dintr-o zona folclorica unde ritmurile arhaice pastrate intacte pâna în prezent evoca mândria si curajul locuitorilor.
Oas 1
Oas 2 Oas 3  

11. "CRIHALMA" - dans de fete din zona Fagaras (centrul tarii), caracterizat prin eleganta scenica a tinerelor fete.
Crihalma 1
Crihalma 2    

12. "FECIORESC" - dansuri de barbati din toate subzonele Transilvaniei, caracterizat prin momente dinamice, o mare bogatie de ritmuri, sincope si contratimpuri, creeaza un spectacol dinamic si plin de vigoare
Fecioresc 1
Fecioresc 2 Fecioresc 3  

13. "OLTENIA" - dans cules din câmpia Dunarii, cu valente spectaculare deosebite. Ritmurile alerte, miscarile executate în mare viteza, pasi sincopati, strigaturile de comanda, vibratia permanenta la unison a întregului grup, creaza un spectacol dinamic plin de vigoare.
Oltenia 1
Oltenia 2 Oltenia 3  

14. "SOROCURI" - dans barbatesc din câmpia Banatului care cuprinde batai de palme în cizme, sarituri si deplasari surprinzatoare în spatiu
Sorocuri 1
Sorocuri 2    

15. "BIHOR" - acest dans este jucat în câmpia de vest si în vaile sapate între dealuri de cele trei Crisuri. Oamenii sunt exuberanti, iar tumultul pasilor batuti marunt în ritm sincopat se însoteste cu strigatele si vorbele satirice foarte gustate de comunitatea satului.
Bihor 1
Bihor 2 Bihor 3  

16. "VALEA BISTREI" - dans de pe Valea Bistrei, regiune situata în zona de munte a Banatului, caracterizat printr-o eleganta aparte, desfasurat într-un ritm alert, cerând dansatorilor o maiestrie deosebita.

Valea Bistrei 1
Valea Bistrei 2